ΗΡΑΚΛΗΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΛΟΥΚΕΤΟ'' ΣΤΗΝ ΕΡΤ...

«Αποκοπή και αποξένωσή από την μητέρα πατρίδα» νοιώθουν οι απόδημοι Έλληνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανου Ταμβάκη.
«Η Δημόσια ραδιοτηλεόραση όλα τα χρόνια... 
της λειτουργίας της, αποτελεί την γέφυρα και το συνδετικό κρίκο του απανταχού ελληνισμού με την μητέρα πατρίδα. Είναι γνωστό ότι αυτό που ενώνει τα 7.000.000 των Ελλήνων που ζούμε σε όλα και τα πλάτη της γης, είναι η ελληνική λαλιά. Η ΕΡΤ με τα προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης συμβάλλει και συμμετέχει στο εθνικό έργο της διάδοση της γλώσσας, του πολιτισμού των ηθών και των εθίμων μας. Από σήμερα όλοι μας αισθανόμαστε αποκοπή και αποξένωσή από την μητέρα πατρίδα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του από την Αίγυπτο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΑΕ, ο κ. Ταμβάκης.
«Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι η απόφαση αυτή αποδυναμώνει την διεθνή εικόνα της Ελλάδας και κατηγορηματικά την καταδικάζω και καλώ την κυβέρνηση να αναλογισθεί τον δυσμενή αντίκτυπο στον ελληνισμό απανταχού της γης« καταλήγει ο του ΣΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου